среда, 4. август 2010.

40000 stanova u Surčinu



Dok ovo pišem hiljade i hiljade, ma milioni zainteresovanih su poslali prijave (mejlove) Direkciji za stambenu izgradnju, za one čuvene jeftine stanove na Voždovcu, na mestu vojne kasarne. Navala je tolika da će biti organizovana lutrija, izvlačenje poput tombole. Biju ko neće, ko ne konkuriše mejlom, ispušio je. Dobiće bananu kao na slici gornjoj.
Novinarima nikad dosta lepih vesti, jedna od novijih je 40000 (četdreset hiljada) jeftinih stanova u Surčinu.
Jeftino u Srbiji znači da čovek treba da radi ceo život, da ne odvaja nizašta osim za stan i da sa prosečnom zvaničnom platom u Srbiji kupi stan od 70 m2. To se u Srbiji zove jeftino.
Ko ne razume kako je to jeftino neka se iseli iz ove zemlje, jer ovakve dembelije više nigde nema.
Prvo, odmah pošaljite mejl, dok nije kasno, i rezervišite Vaš stan na Voždovcu. Napišite slobodno što veću kvadraturu. Lutrija samo što nije počela. Jedino je neizvesno da li ćete dobiti prizemlje, suteren, potkrovlje, hladnu ili sunčanu stranu, kakav će biti raspored prostorija, čija oprema će se ugradjivati u stanove, ko će biti izvodjač radova , ko će Vam biti u komšiluku, da li ćete imati parking, koliko će Vam trebati do posla, gde ćete ostaviti dete, gde ćete šopingovati, gde se odmarati u parkiću, inače sve se ostalo zna. Takođe, još uvek se ne zna da li ćete dobiti kredit od banke, koliki kredit ćete moći da dobijete s obzirom na inflaciju, koja kako reče mudri dinkić nije uopšte opasna. Ne za njega, naravno, za druge nije ni bitno.
Ako ne pošaljete mejl za Voždovac, pošaljite mejl za Surčin, od tih 40000 stanova valjda će da pretekne i jedan za Vas.
Pošto ih ima mnogo rezervišiti jedan veći, jer taman dok se igrade skočiće nam standard. Nešto i predosećam kome će se povećati standard a kome očni i ostali pritisci. Ali neću da Vam kažem jer ćete odmah u apoteku da napravite zalihe.

1 коментар:

Sinisa је рекао...

Da znate da razmisljam da se ukljucim u ovu novu nagradnu igru koja se zove
,,Dinkic i Mrki" ko zna kakve sam srece mozda dodjem do nekog jeftinog stana, dok oni izgrade sve obecane stanove i mostove mozda ja isplatim sve rate.
Nekretnine