среда, 29. фебруар 2012.

Zakon o nekretninama

Zakon o nekretninama

Situacija današnja, a danas je 29. februar prestupne 2012. godine.
Vlasnik nekretnine, na primer stana, poželi da malo uveća efektivu iskazanu u gotovom novcu. Naravno, treba mu za put oko sveta, pa reši da proda jednu od 7 postojećih nekretnina u svom vlasništvu. Sadašnji Zakon o nekretninama u zemlji Srbiji je jedan od rajskih zakona za one koji imaju malo više novca u zemlji najbednije plate na Balkanu. Kao ona egzotična ostvra, Sejšeli i sl. gde postoje one čuvene bescarinske zone, pa banke, pa neke poreske pogodnosti pa ovo pa ono.

Realno, činjenično, pokazano i dokazano, možeš da imaš nekretnina koliko hoćeš, možeš i ne moraš da plaćaš porez na njih, možeš i ne moraš da prijaviš podstanare. Naravno, po zakonu treba ponešto i da platiš državi, ali i to nije obavezno za sve. Za one sa članskom kartom, čuvenim VIP partisjkim bedževima i one sa članskim knjižicama simaptizera pojedinih službi, poreski organi neće žuriti. Nije to ništa neobično. Posao im zai is o onih koje bi trebalo da kontrolišu i to je tako normalno ne talasaj. 
Jer, alijas Grčka, kod nas se sve može i da srediti. Naravno, to je zato što je naša Srbima čuvena zemlja šljiva i Novaka Djokovića, jedna mala državica u večitoj tranziciji, gde se svako nepoštovanje, čitaj, nesprovodjenje zakona, tretira kao slabost zemlje zbog tranzicije. A tranzicija je večna kao što su i njena đeca večna.
Dobro, ustanovili smo da je zemlja Srbija majka mara za posedovanje više nekretnina. Nekada je to i bio i fantastičan biznis. Skoro ko nafta i droga. Do pre koju godinu kešovina u nekretninama je bila 99%. Da, tako to biva kad je zemlja u tranziciji. Nema ulaganja u biznis, start up, ali nema neizvesnostiako keširaš u nekretninu. Zašto keš? Pa dodatno oboriš cenu nekretnine od 10 do20%, jer ničim izazvanim prodavcima jednog od stana voda pođe na usta kad vide toliko keša na kamari. Ko će se akati sa bankom, kreditima i tako tim sirotanima što nemaju keš. Ko ne bi voleo takvu zemlju?
Ništa nije večno, naduvani balon preko okeana puko pa se vetar pomalo oseća i u ovoj državici u tranziciji.
Da se vratimo mi na našeg vlasnika, čeka čovek keš a ovo pisanije ko jadikovka. Oprosti čoveče. Tek sam stavio dva kazana ulja da naoštrim mač. Ne plaši se. Pre nego što vidiš tvoju senku stići će ti keš jer sad ćeš da saznaš kako to ovde u Srbiji ferca da očas posla prodaš nekretninu.

Koju agenciju za nekretnine da izabere vlasnik nekretnine?


Ključno pitanje za slagalicu, jedan protiv svih i jedan za sve.

Odgovor:
Sve agencije. Da dobro ste čuli i dobro ste pročitali. Vlasnik treba da izabere sve agencije za nekretnine koje postoje da mu prodaju njegovu nekretninu, na primer u Beogradu.

Zašto? O Bože i o Gospo moja, o sunce i sunčice, zašto tako? Pa zato što mu sistem tako dopušta. Zato što ga boli uvo ko mu prodaje nekretninu, boli ga uvo ko će da mu kupi nekretninu. Nakriviću kapu rodila mi njiva. Njemu treba keš za pu oko sveta jer od svojih 7 nekretnina nema dovoljno keša. E da ga Dulića čuje ne bi se lepo proveo. A tek onaj muzičar sa gluvom sobom i dva uva na koje čuje samo manekena Borisicu, koji ga uzgred baš nešto i ne gotivi, ko nekad, dakle i taj muziča od. 1000 evrića po akciji bi mu svašta rekao.

Činjienica, niko vlasnika nekretnine ne sprečava da svoju nekretninu poveri Portalima za nekretnine, svim agencijama za nekretnine, svim agentima grada Čikaga, putnicima namernicima i putnicima nenamernicima.

I to je to.

Tržište nekretnina u Srbiji funkcioniše na ovom svetski neprevazidjenom sistemu, čiji patent neće da kupi nijedna normalna zemlja a mi se svakim danom pitamo zašto to ne urade kada je nama ovako lepo sa ovim . Inače, Zakon o nekretninama kakav imaju normalne i uredjene zemlje neće biti donet u Srbiji do sudnjeg dana. To je jedan od dana kada će mnogi gradjani ove zemlje biti siromašniji nego danas i na žalost, nije baš tako blizu.


Ma neda mi neki djavo mira, pa ne mogu a da ne pitam Dulica, koji uzgred rečeno nije u sukobu interesa, jer njegova firma ipak ima samo oko 90 firmi koje su u državnom vlasništvu sa kojima njegova firma saradjuje, čitaj, kojima prodaje svoju robu. Dakle, pitanje ortopedu, koji malo odstupa od medicine, a tiče se nekretnina, ali kod nas učeni ljudi iz jedne oblasti bolje poznaju druge oblasti. 

Niste znali za to?

Ni taj recept nikako da nam prodje na tom zapadnom civilizovanom tržištu, ali ne sumnjam. Kad tad shvatiće oni kakve su to revolucionarne ideje u upravljanju državom. Ortoped glavna faca u državi za nekretnine. To je ta magija koja čini prevagu nas u odnosu na njih. Ma shvatiće oni.

I umesto zaključka, samo da proverim da li su provreli kazani sa uljem. provrilo je. Provirilo bre, a vi ruke ne sklanjate iz ključalog ulja. Baš ste vi neki fenomeni. Trpite? Volite da trpite? Pa trpite. I to je izum koji ćemo mi prodati zapadu kad tad. Shvatiće oni da je bolje trpeti nego ne trpeti samo nisu toga svesni.


.






Нема коментара: