уторак, 30. март 2010.

2 iz matematike

Za dvojku iz matematike trebalo je biti pomalo redovan na časovima, ne isticati se previše glupostima na času, delovati zainteresovano ali ograničeno i naučiti osnovne računske operacije. Jedna od njih je sabiranje.
Sabiranje je u stvari jednostavno objasniti. Ako imaš jabuku jednu u ruci i nisi je još pojeo, padne ti druga sa grane u istu ili drugu ruku u tom trenutku imaš dve jabuke i eto logike sabiranja.
Sabiranje u nekretninama je još lakše. Pošto imate najmanje 2 iz matematike očekuje se da ukapirate ovaj tekst. Nekretnine su velike, kabaste, inženjeri bi rekli uglavnom statične i ne mogu da pobegnu. Jako retko se ruše, jedna od 100000. Ako vam to sabiranje ne ide od ruke pocepajte djačku knjižicu i tražite da vam upišu veću ocenu. Sramota je ne znati a imati 2 ali u zemlji Srbiji nije sramota imati visoku ocenu a ne znati ni osnovne stvari.
Kakve veze ima osnovna matematička operacija sabiranje sa nekretninama, kupovinom nekretnina, prodajom nekretnina, kupoprodajom nekretnina?
Velika je to nauka i misterija ali na pravom putu ste da dobijete odgovor koji neće da vam kažu preko medija jer bi vi bili ljuti, poniženi, kobajagi spremni da im se napsujete uže i šire familije i ko zna šta bi vam još moglo pasti na pamet u trenutku napona nemoći.
Dakle, došlo vreme za jednu od najčuvanijih i najbizarnijih srpski tajni. Gde su nestale nekretnine i zašto ih stalno nema?
Nije tajna, u Srbiji se, ovakvoj kakva jeste gradi. Manje nego pre ali gradi. Sirotinja raja nema uslove da uzima kredite u većini. Ostaje jako jako jako veliki broj nekrentina koje vise, čekaju da s eprodaju, bilo o preprodavaca, bilo do investitora, bilo do vlasnika, bilo stare, bilo nove i šta se dogodi? Onda na scenu stupa njegovo veličantsvo keš.
Eto rešenja. tu je sve vreme, znate vi al ne smete da kažete. Isprali vam mozak velikim bratom i farmom pa zaboravili da sabirate do deset. Keš, od par desetina, preko par stotina hiljada eura, pa do milionskih iznosa I odoše sve nekretnine u tuđe a ne u vaše ruke.
A bančini krediti? To je džem što se maže na minus 40 stepeni na svež i vruć lebac pod vodom koja je duboka 7 metara i ima virove.
Ako to niste probali probajte i ako vam ne uspe onda nećete ni kredit dobiti. Kome uspe znači da je jedan od 10000 koji je zbog formalnosti morao dobiti da ne bi baš svi bili odbijeni od naših majki banki, naših omiljenih i tako dobrih i izdašnih institucija.
A ko ima keš za stanove i kako do njega doći voleo bih i ja da saznam.
Stvarno bi bilo u redu da ako neko nešta zna o tom kešu i kako se on lepi za džepove da napiše nešto na ovom blogu.
Imamo i mi pravo da saznamo i da živimo sa svojom a ne pod tuđom adresom.
Keš je magija koju svi vole sam neće da kažu.

2 коментара:

Dragoslav је рекао...

Kritike su naša dika. Ipak možda bi trebalo malo više konstruktivnijih tekstova, konkretnijih. U tom moru podataka možda bi trebalo malo više konkretizovati podatke, recimo kroz cenu kvadratu u pojedinim delovima grada, o padanju ili rastu cena kvadrata tokom vremena nekretnine beograd čega nem na ovom sajtu.

Kada bi i ta vrsta statistika bila prisutna sajt bi bio vrh.

Toliko od mene za sada.

Sinisa је рекао...

Veoma zanimljiv portal za nekretnine
ako ste u dilemi gde pronaci ili postaviti oglas za nekretninu preporucujem vam ovaj portal jer obuhvate zemlje bivse Yuge.
ponuda