среда, 24. март 2010.

Dinarski keš krediti za stanove

Zamalo. Može ali samo u blogovima, forumima, šarenim lažama, ponekad i na TV pred izbore i to je to.
Nije utešno ali ne treba bežati od istine. Tako je to u zemlji Srbiji. Radiš za "dinari" plaćaš sve dažbine u dinari, ali u dinari koji su vezani za EURI, pa se prvo rata u EURI pretvori u dinari i onda to bude malo više dinari i tako propadasmo :).

Da, neka bude napisano kao šaljivo, gramatički neispravno, da bar malo bude lakše onima koji dele sudbinu mnogih u ovoj dembeliji Srbiji.

Dakle, naslov nije tačan, nije ni tendenciozan već jedna lagana konstatacija stanja gde živimo i ko profitira od sirotinje raje.

Dokle tako?

Dokle hoćeš, ali sigurno duže od jednog normalnog životnog veka. Istorija je ponekad surova nauka. Ko ne žmuri pred njom shvatiće da u zemlji Srbiji nikada nije bilo kao u normalnom progresivnom delu sveta. To je tako, kome odgovara neka živi i radi i pametuje u takvoj zemlji, kome ne odgovara neka očisti prašinu sa pasoša, ili bagera, ili megafona, ili cipela ili opanaka.

Gde je tu optimizam? Nada je suviše bljutava kategorija i pojam. Evolutivno iskustvo ukazuje da čovek ne treba da se miri sa lošom situacijom po njega već da se bori. Kako? Pa neka čita ove postove, možda u njima nadje i putokaz za svoje ozdravljenje, bolje stanje i raspoloženje ili ko zna šta već.

1 коментар:

Sinisa је рекао...

Kod nas sto se tice kredita za mlade bracne parove su veoma nepovoljni i ograniceni su na mali broj ljudi ostaje da se nadamo da ce biti bolje....
Nekretnine